Crăciun, Diverse, Educație, Jocuri copii, Jocuri de familie, Puzzle copii, Timp cu familia

7 idei de cadouri de Crăciun pentru copiii de grădiniță

Privești cu uimire la micuțul tău explorator și nu-ți vine a crede cât a crescut! Nu mai e bebelușul acela dependent de mami și de tati, care trebuia hrănit cu lingurița și care încerca să imite sunete din jur, acum e un micuț independent, cu o personalitate puternică! 

Cu ce vine la pachet a treia aniversare a copilului tău

După primii doi ani de viață, timp în care bebelușul s-a dezvoltat armonios și a absorbit informații din toate părțile, micul omuleț devine din ce în ce mai curios și dornic să exploreze lumea înconjurătoare! Începe să imite comportamentele celor din jur, înțelege că separarea de părinți este doar temporară, empatizează cu copiii din jurul său și se simte minunat în preajma altor copii. Este, practic, momentul ideal pentru intrarea în colectivitate, copilul fiind la vârsta când i se dezvoltă foarte mult latura socială.

Perioada în care copilașul merge la grădiniță este una dintre cele mai intense și mai provocatoare din viața voastră, iar rolul nostru ca părinți este de a-i ajuta pe drumul acesta plin de aventură, în care micuții se transformă în viitori adulți responsabili, independenți și ambițioși!

E perioada în care întrebările vin în cascadă, sunt curioși și însetați să afle cât mai multe lucruri. Copiii au o imaginație foarte bogată, iar acum este vârsta la care își dezvoltă creativitatea, când improvizează și își dezvoltă simțul umorului! 

De la un moment dat, o să observi că puteți purta o conversație foarte lejer, că micuțul poate discuta despre lucrurile care prezintă interes pentru el, și îți poate spune care-i sunt preferințele în diferite situații. Capacitatea de memorare este la cote maxime, înțelege mult mai ușor, creează scenarii fictive de joacă, observă diferențele dintre obiecte, distinge culori, începe să numere.

Ce rol are jocul în evoluția copiilor de grădiniță

În toată evoluția lui, joaca are un rol foarte important! Acasă ori la grădiniță, specialiștii spun că în a doua copilărie, micuțul se dezvoltă și mai mult socio-emoțional, își dezvoltă limbajul, se dezvoltă fizic dar, mai ales cognitiv! Prin joacă, copiii se descoperă pe ei și deprind abilități de alfabetizare, de dezvoltare personală și apoi de socializare.

Jocurile de rol (pentru dezvoltarea emoțiilor și a imaginației), jocurile de puzzle, jocurile de îndemânare, jocurile de memorie și jocurile creative îi pun la lucru toate atuurile, reușind să-i testeze limitele și să îl modeleze pentru a deveni un adult ambițios, curajos, cu încredere în sine.

Prin joacă, copilul își consolidează relația cu familia și cu prietenii, își dezvoltă abilitățile de comunicare și vocabularul, își dezvoltă latura artistică, creativitatea și motricitatea, învață despre reguli, și devine responsabil. În plus, îi stimulează concentrarea și capacitatea de a rezolva problemele independent. Prin joacă, copilul își exprimă emoțiile, se luptă cu sentimente contradictorii, învață ce este frustrarea și cum trebuie să o gestioneze, se auto disciplinează și învață să lucreze în echipă.

7 idei de cadouri de Crăciun pentru copiii preșcolari

Pentru că cifra 7 este o cifră magică, și pentru că se-apropie cu pași repezi vremea sărbătorilor de iarnă, spiridușii de la ROOVI.ro ți-au pregătit o listă cu 7 idei de cadouri de Crăciun pentru copiii de grădiniță, numai bune pentru momente pline de distracție împreună:

  1. Să învățăm culorile și formele – Joc educativ 

Un joc de puzzle care le dezvoltă copiilor atenția și care le stimulează capacitatea de asociere. Micuții vor învăța formele geometrice și culorile într-un mod intuitiv, jocul având puterea de a-i ține ocupați pentru o bună perioadă de timp! Să învățăm animalele – Joc educativ este un alt joc din seria Să învățăm, un joc care vă va ajuta să le povestiți celor mici despre diferențele dintre animalele domestice și cele sălbatice, copiii putând să se familiarizeze cu trăsăturile și cu denumirile acestora. 

  1. Joc Buboo – Să învățăm numerele

Un joc perfect pentru copiii cu vârsta mai mare de 4 ani. Personajul principal, bufnița Buboo, îi va conduce pe cei mici în lumea fascinantă și distractivă a numerelor și a operațiilor matematice simple, testându-le spiritul de observație și rapiditatea. Pentru copilașii mai mari, bufnița Buboo are o surioară ce îi poate iniția în tainele alfabetului – Joc Buboo – Să învățăm alfabetul, un joc ce îi ajută să își dezvolte vocabularul într-un mod amuzant și interactiv.

  1. Creionul fermecat – Să învățăm alfabetul 

Creionul muzical și cartonașele ilustrate fac echipă pentru a-i învăța pe cei mici, într-un mod interactiv și intuitiv, despre alfabet. Jocul are scopul de a le stimula gândirea asociativă și imaginația, ajutând și la dezvoltarea spiritului de observație! E imposibil să nu-i capteze atenția un astfel de joc, nu-i așa? În plus, în gama Să învățăm mai avem Creionul fermecat – Să învățăm numerele, un alt joc care-l va atrage pe cel mic în lumea fascinantă a calculelor matematice!

  1. 3 puzzle-uri de Crăciun – 6, 9, 16 piese

Jocul de puzzle este preferatul celor mici, iar pentru părinți e și mai mare bucuria când îi văd atât de pasionați de o activitate educativă. Setul de 3 puzzle-uri de Crăciun îl va purta pe cel mic în lumea de poveste a lui Moș Crăciun, fiind ocazia perfectă de a-i povesti despre aventurile sale din fiecare iarnă! Puzzle Moș Crăciun – puzzle 35 piese sau Colecție puzzle Crăciun 2 – 24, 35, 48 și 60 piese pot fi variante de joc pentru copilașii care vor să treacă la nivelul următor în construcția tabloului de iarnă perfect! Jocurile de puzzle sunt întotdeauna o idee bună, întrucât ele stimulează atenția și memoria, dezvoltând, de asemenea, logica și motricitatea.

  1. Puzzle Motanul Încălțat – Puzzle 3D Special Globe 

Tot din categoria puzzle, spiridușii de la ROOVI au pregătit o gamă specială de puzzle-uri de tip glob, Puzzle Motanul Încălțat – Puzzle 3D Special Globe fiind cadoul perfect pentru un copil perspicace, pe care vrei să-l impresionezi. Datorită pieselor curbate, copilul va construi o suprafață sferică ce îi va oferi o imagine tridimensională a poveștii pline de învățăminte a Motanului Încălțat. În această gamă mai poți regăsi Puzzle Pinocchio – Puzzle 3D Special Globe, Puzzle Hansel și Gretel – Puzzle 3D Special Globe și Puzzle Albă ca Zăpada – Puzzle 3D Special Globe, toate reușind să îl plimbe pe cel mic într-un mod inedit și distractiv prin lumea magică a basmelor clasice!

  1.  Joc Labirintul cu Scufița Roșie – Joc de societate 

Un joc distractiv ce îi va stimula micuțului tău capacitatea de concentrare și atenția la detalii. Aflând sau reamintindu-și povestea Scufiței Roșii care străbate pădurea pentru a ajunge la căsuța bunicuței, este momentul perfect de a discuta despre emoții și cum le poate gestiona. Prin intermediul pionilor, cel mic va învăța noțiuni elementare de matematică ce-l vor ajuta să avanseze pe tabla de joc. În final, indiferent de rezultat, micuțul va învăța să înțeleagă regulile jocului și să gestioneze sentimentele generate de o posibilă înfrângere. O Colecție de jocuri 2 – în – 1 cu basme pentru copii cu o multitudine de variante de joc poate fi o variantă foarte bună de cadou, fiind un set complex care-i va ține pe cei mici ocupați o bună perioadă de timp. 

  1. Joc Ursuleții talentați – Joc de societate cu figurine adorabile și piese de puzzle

Este combinația perfectă, interactivă, între jocul de puzzle și jocul clasic cu tablă de joc și cu pioni colorați. Fiind o combinație între cele două tipuri de joc, acesta îi va ține conectați la joc pentru mai mult timp, dezvoltându-le imaginația! Un joc educativ, cu piese ce înfățișează 4 ursuleți simpatici care pornesc într-o călătorie spre propria scenă. Micuțul tău va trebui să adune piesele de puzzle pentru a construi scenariul propriului ursuleț, a cărui aventură o va parcurge apoi, pas cu pas, pe tabla de joc.

Magia sărbătorilor de iarnă e în fiecare dintre noi, trebuie doar s-o redescoperim! 

Ce dacă nu mai auzi clinchete de clopoței, ce dacă nu mai crezi în reni care zboară și în Moș Crăciun, copiii cred, și e atât de frumos când le vezi sclipirea din ochișori! 

Pentru toată inocența copiilor, pentru modul în care se bucură de fiecare dar, pentru toate clipele în care un copil râde și e fericit în brațele părinților săi, pentru toate astea și pentru mult mai multe, echipa ROOVI făurește jocuri! Jocurile sunt motivele și instrumentele perfecte pentru a petrece timp împreună cu copiii, căci ele vor rămâne adânc întipărite în amintirea celor mici!

Oricare ar fi alegerea ta pentru cadourile de anul acesta, cu siguranță va fi un Crăciun plin de veselie și de joacă!

Sărbători cu multă armonie, cu pace-n suflete și-n case!

Echipa spiridușilor ROOVI.ro

Articole Similare